sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mistä on hääbudjetti tehty...                                                           


...Ruoasta, juomista ja HÄÄMEKOSTA! Eikös se niin olekin, ruokaan saa helposti menemään tuhansia euroja, juomat ovat yleensä myös nelinumeroisissa luvuissa, tai sitten hyvin lähellä. Toki tämäkin riippuu juhlasta, juhlijoista ja vieraiden määrästä.

Häämekko on itselleni ehkä vaativin osa koko hääsuunnittelussa. Tässä vaiheessa, kun häihin on hieman reilu vuosi, itselläni ei ole minkäänlaista ajatusta, millainen se mekko tulee olemaan. Tiedän vain millaista en tahdo. Sekin että, vuokraanko puvun vai ostanko ihan omaksi on myös suuri mysteeri vielä. Itselläni ei ainakaan tässä vaiheessa ole mitään suurta halua jättää sitä pyörimään juhlien jälkeen vaatekaappiin tai varastoon - mitä se siellä tekee vuosia? Toki mekon voisi myydä, mutta silloin täytyisi elää täysin tahratonta elämää sen kanssa :D

Toimin ystävälleni kaasona tällähetkellä ja mitä nyt muutamasta häämekkoliikkeestä olen huomannut, niin vuokrattavien pukujen valikoima on hyvin hyvin niukka... Halvemmalla pääsee myös jos löytää käytetyn puvun, mutta olisihan se hienoa astella puvussa, jossa kukaan muu ei ole aiemmin jo alttarille tepastellut, jolla ei olla jo tanssittu ensimmäistä valssia tai jota sulhanen ei innolla ole jo riisunut hääyön alussa.

Tästä syystä olen ihan tosissani selaillut kiinalaisia nettisivustoja, joilta hyvin näyttäviä pukuja saa jopa alle sadalla eurolla. Ja kyllä, kuulitte ihan oikein ALLE SATASELLA! Idea lähti siitä, että tiedustellessani ystäväni sovittamien mekkojen alkuperää, lähes kaikki olivat tehty Kiinassa. Liikkeet tilaavat niitä siis järkyttävän edullisesti ja laittavat toiset järkyttävät 100 - 400% lisää hinnan pälle voitoksi. Oman järkeilyni mukaan siis voin säästää useita satoja euroja tilaamalla valmistajalta suoraan häämekon. 

Vai mitä sanotte näistä kaunokaisista? ;)


















Nämä kaikki maksavat 50 - 200 euroa. (!!!) Sivustolta saa yleensä, valmistajasta / myyjästä riippuen, laitettua omat mittansa mekkojen tietoihin. Tietysti tietty "sika säkissä" -elementti näihin liittyy, sillä niitä ei voi samalla tavalla sovittaa kuin liikkeessä ja kuva voi hieman hämätä.

Toisaalta taas jos ajattelee, niin suuri osahan Suomessa myytävistä mekoista tehdään Kiinassa, joten kyllähän niillä nyt voisi olettaa jonkinlaisen laadun jo olevan. Ja myyjästä riippuen mekon saa myös palauttaa. Luultavaa on, että mekkoon pitää tehdä muutamia muutoksia, mutta tuleehan yleensä myös täältä ostettaviin mekkoihin säätöjä – yhtälailla molempiin.

Mitäs mieltä tällaisesta? :)  




5 kommenttia:

  1. Mun blogissa on sulle tunnustus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kaunis! :) Aika hieno juttu! Tästä on hyvä jatkaa.

      Poista
  2. kannattaa selailla naimisiin.info sivustoa,siellä varoitetaan juuri näistä sivustoista,joista löytää mekon halvalla ja lopulta ei todellakaan saa mitä tilaa ja menettää vain rahansa ja harmitus on lopulta todella suuri.

    VastaaPoista
  3. heippa!
    ite aattelin tulla sulle kertoon oman kokemukseni koska näin vaan että tuolla on myös minun häämekkoni,jonka ostin ebayn kautta ja makso kuljetuksineen n.80e? muistaakseni. Niin mulle tais sitten käydä hyvä tuuri kun mun mekkoni oli meinaa täydellinen!! :) se oli todella hyvin tehty ja ei lainkaan ollut sanomista negatiiviseen sävyyn, ostin mekon ite koon perusteella ja se istu kun nakutettu mun päälle! :) myös kuljteus oli nopea tänne suomeen päin sillä oston tehtyäni puku postitettiin samana päivänä jo ja kahdessa viikossa puku oli kotona ja eikä edes tullut mitään tullimaksuja :) itelläni siis ostos oli kannattava ja itseänikin arvelutti ihan kamalasti kun osti tosiaankin kuin sikaa säkissä, mutta ajattelin sen myös niin että noh eipähän sitten mulla ainakaa ois rahaa paljon menny hukkaan jos puku olisi ollut ihan kamala! mutta mulla siis oli positiivinen kokemus tästä! :)

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä hääsuunnitteluun, itsellä ne jo onnellisesti takanapäin :)

    Käyhän osallistumassa arvontaan: summer-suvi.blogspot.fi/2014/01/haavieraskirjaideointia-seka-arvontaa.html

    VastaaPoista