lauantai 4. toukokuuta 2013

Kaikki alkaa väripaletista...                                                         

...Tai näin ainakin olen sen ajatellut alkavan ;) Niissä häissä, joissa itse olen ollut, on ollut valittuna ns. "vain" yksi tai kaksi pääväriä, joita on sitten käytetty kutsuissa, koristeissa, juhlavaatteissa, kakuissa... Olen huomannut, että usein tämä väri on vaaleanpunainen, tummanpunainen tai vihreä, joka on sitten yhdistetty valkoiseen. Tämä tuntuu olevan perinteinen suomalainen tapa, kaunis ja selkeä sellainen.

Mitä nyt (rakasta_ja_koukuttavaa) Pinterestiä on tutkiminen, niin Amerikassa myös häät tuntuvat olevan mahtipontisempia, ylitsevuotavine ideoineen ja rahankäyttömahdollisuuksineen. Tämä oma väripaletti-ideani onkin lähtöisin juuri suuren meren takaa, vaikkakaan en ajatellut tuhlata kymmeniä tuhansia euroja omiin häihini. Ajatukseni oli, että juhlapaikan koristelussa olisi useita toisiinsa sopivia sävyjä, jotka tietenkin toistuisivat siellä täällä kutsuista alkaen. Tässä muutamia löydöksiäni, joita olen pohtinut väriteemakseni.



Itse en ole lainkaan vaaleanpunaisen ystävä - ei taida löytyä kuin yksi vaaleanpunainen asuste vaatekaapistakaan. Kuitenkin nämä sävyt sopivat toisiinsa mielestäni todella hyvin! Ja jälleen, eihän sitä vaaleanpunaista tarvitse olla kuin pienissä yksityiskohdissa. Vai mitä?



Tämä sinisen ja kullan -paletti on myös aivan ihana! Ja sopisi myös sulhasellekin (ainakin paremmin kuin mikään vaaleanpunainenunelma) , mutta sopiiko se kesähäihin? Mitä mieltä olette?


Ja tottakai tämä kestosuosikki on aina yhtä näyttävä! Tummaa punaista ja valkoista - se on yksi romanttisimmista liitoista! :D 

Millainen on/oli teidän oma päävärinne häissä? Onko teillä yksi vai useampia värejä käytössä? Ovatko jotkin värit selkeästi vain talvihäihin ja toiset kesähäihin soveltuvia?


1 kommentti: